Film

Thomas Rosskopf

Op 17 maart 2011 was het eeuwfeest van het Nederlands Elektrotechnisch Comité te Delft. Een van de oprichters van dit Comité was Thomas Rosskopf, directeur en oprichter van Smit Transformatoren. Hij was ervan overtuigd dat normalisatie op elektrotechnisch gebied tot grote voordelen en vooruitgang zou leiden in en buiten Nederland. Met dit doel werd het N.E.C. opgericht. Hij was ook lid van het I.E.C. het International Electrotechnical Commission, het overkoepelende orgaan voor alle internationale standaarden.

In opdracht van het N.E.C. werd er een prachtig youtube filmpje gemaakt : "100 jaar stroomlijnen". In dit filmpje is ook duidelijk Smit vertegenwoordigd.

 

 

Bezoek N.E.C. aan New York (1926)

(vlnr. Ir. Thomas Rosskopf, Professor van der Bilt, Ir. Cornelis Pot (Smit Slikkerveer), vrouw Prof. H. van van der Bilt, mevr. Pot-Verhey)

Een unieke foto gemaakt in 1926 tijdens de boottocht van de Nederlandse afvaardiging van het N.E.C naar een conferentie van het I.E.C. in New York. Geheel links Thomas Rosskopf, daarnaast Professor Van der Bilt, twee van de oprichters van het N.E.C.

03-03-1926 Electrisch Comité vergadering New-York

03-03-1926 Vergadering I.E.C. in New York. (Nrc handelsblad).

Met dank aan Piet Vos (N.E.C).

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Bedrijfsfilm videobox

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 359 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11450085
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd