Historische nieuwsflits


LezingenWillemSmitGemaaktinGelderlandOp 25 juni, 16 juli, 3 september en 10 september 2015 zal Erik de Vries in de Instructieruimte van het Regionaal Archief Nijmegen ( RAN ) Mariënburg 27 Nijmegen (tegenover de Mariënburgkapel) een lezing houden over "De geschiedenis van de bedrijven die ontstaan zijn uit Willem Smit & Co's Transformatorenfabriek in Nijmegen"

Deze lezing gaat over de producten en de drijfveren om ze te maken. Aan de orde komen vooral Transformatoren maar aan Draad,Las en Ovens wordt ook aandacht besteed. De Slikkerveerse periode ( voor 1913) en de HOLEC tijd zullen tevens belicht worden.
Programma:

altZaal open 18:00 uur. Vooraf aanmelden is niet nodig maar "vol is vol". max. ca. 20 personen.  
Begin lezing 18:15.  Einde lezing ca. 19:15 uur desgewenst met een pauze tussendoor. Na de lezing is er tijd voor discussie en het stellen van vragen. Einde 19:45 uur. De toegang is gratis, maar een bijdrage voor de instandhouding van onze Stichting is natuurlijk altijd welkom.
Deze lezingen worden gehouden in het kader van het Erfgoedfestival "Gemaakt in Gelderland".Het RAN zijn wij veel dank verschuldigd voor het ter beschikking stellen van ruimte. Klik HIER voor meer informatie op de website van gemaaktingelderland.nl 

Stichting Willem Smit Historie Nijmegen 

logo-liggend-jpg

 

 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 164 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11434051
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd