Historisch erfgoed

Sam de Roover was in 2015 in Indonesië en vond daar het Waterkrachtwerk Dago uit 1923 die nog steeds in werking is met een generator van Smit Slikkerveer. WKW Dago is nu eigendom van Indonesia Power en je kunt zien dat de machines fantastisch worden bijgehouden. Sam schreef aan mij onderstaand verhaal en stuurde nog een aantal prachtige foto's en 3 korte filmfragmenten mee. Die filmpjes heb ik aan elkaar geplakt en op ons You Tube kanaal geplaatst.

Ik ben Sam de Roover, een student op zijn bachelorstage in Indonesië. In Bandung om precies te zijn. Daar kwam ik op een dagtochtje een Nederlandse nog werkende kleine waterkrachtcentrale tegen, die een elektrisch vermogen van 400 MWh opwekte. Het water kwam vanaf een inlaatwerk 40 meter hoger door een pijp naar beneden. In het bassin achter het machinehuis kwamen tevoorschijn de waterstroom uit de generator en een andere stroom, die de overlaat was om te voorkomen dat er niet teveel water in de pijp richting de generator kwam en deze oververhit zou raken.
In het machinehuis stond een installatie van Gebr. Stork en co. en Smit Slikkerveer, dezelfde als ik op foto's heb gezien op uw website. Ik was op zoek gegaan naar uw website om te kijken of er meer over deze centrale te vinden was dan wat het Indonesisch personeel mij kon vertellen. Na een kijkje op uw website en de overzichtskaart van de centrales in Bandung, kon ik bepalen dat ik de Centrale Dago had gevonden."

De generator van Smit Slikkerveer uit 1923

 

 

 

 

  


Bron: foto en film Sam de Roover 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Foto gallery Smit Slikkerveer

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 208 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11359280
Our website is protected by DMC Firewall!