Artikelen Smit Trafo

Brandweer Smit Transformatoren (1980-1985)Jan de Bruijn, oud medewerker van Smit Transformatoren stuurde mij onderstaande email voorzien van 3 foto's van de bedrijfsbrandweer van Smit Transformatoren. Ik vond bij het Regionaal Archief nog een mooie foto die hierop aan sloot en het resultaat zie je hieronder.

Dan rest nog een oproep. "Wie weet wanneer de bedrijfsbrandweer van Smit Transformatoren is opgericht en wie heeft er nog oude foto's en meer informatie?"
Graag email naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Beste Rudo, bij het scannen van mijn foto’s kwam ik onderstaande foto's tegen.

In die jaren had Smit algemeen Nijmegen een volwaardige brandweerploeg, met uitstekend materiaal. Deze mensen kwamen van verschillende Smit onderdelen, Transformatoren, Draad enz. en werden opgeleid door de beroepsbrandweer Nijmegen. Na de afsplitsing van de diverse bedrijfsonderdelen in de jaren 80 opgeheven.

Brandweer Smit Transformatoren (1980-1985)

Bedrijfsbrandweer Smit Transformatoren (1980-1983)

Ik weet niet wanneer de bedrijfsbrandweer bij Smit is opgericht ik ben in ‘72 bij Smit begonnen.
Er zullen best jongens zijn die van voor mijn tijd die dat nog wel weten, Jan Wolters,Gerard van Beurden en Rob Verweij . Rob is altijd nog een fanatiek verzamelaar van brandweer spullen gebleven. Weet nog wel dat we ook elk jaar naar de landelijke wedstrijd gingen en zoals gebruik bij brandweer daarna bij de Chinees eten. De bedrijfsbrandweer was onder beheer van naar ik meen dhr Kootkar regelde ook altijd de transporten van de transformatoren. Mogelijk door plaatsing van de foto’s er nog meer reactie komt.

Brandweer Smit Transformatoren (1980-1985)

Bedrijfsbrandweer Smit Transformatoren (1980-1983)

Bedrijfsbrandweer Smit Transformatoren 1972

Brand bij Willem Smit aan de Groenestraat. 22-12-1972. Fotograaf:Foto Persbureau Gelderland.
Bron: Regionaal Archief Nijmegen 

Bedrijfsbrandweer Smit Transformatoren (1980-1985)

Bedrijfsbrandweer Smit Transformatoren (1980-1983)

Met een vriendelijke groet, Jan de Bruijn. (Jan de Bruijn was werkzaam bij Smit transformatoren van 1972 tot 2003).

De bedrijfsbrandweer was overigens in 1955 al actief getuige onderstaande foto voorzien van rijm uit het personeelsblad Post.

Brandweer wedstrijd

In de vijftiger jaren waren er geregeld brandweer wedstrijden. In 1958 behaalde de bedrijfsbrandweer van Smit een derde en vierde plaats.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 289 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11338789
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd