Artikelen Smit Trafo

jubileumboekTer gelegenheid van het 100 jarig bestaan van Smit Transformatoren is er een interessant jubileumboek uitgekomen met de titel: "100 jaar Smit". Het deel verleden heb ik samen met Erik de Vries (oud ingenieur en transformator deskundige van Smit) geschreven en voorzien van uniek fotomateriaal. Ook het heden komt aan bod met foto's en interviews met medewerkers.

We zijn al enkele jaren bezig met onderzoek naar de historie van Smit en wat dit bedrijf in historisch opzicht vooral zo interessant maakt is dat het is opgericht door elektriciteitspioniers in een tijd dat alles nog uitgevonden moest worden. Tijdens ons onderzoek kwamen we steeds weer tot nieuwe inzichten. Veel hulp hebben we gehad van het Holec Historisch Genootschap (Willy Ahlers), Brush Ridderkerk (Kees Tym) familie Rosskopf, Familie Nolen en vele oud medewerkers die ons informatie en foto's stuurden.
Maarten-van-Rossem1Tijdens het onderzoek kwamen we in contact met de familie Nolen en vervolgens bij historicus Maarten van Rossem die opa moest zeggen tegen oud directeur Professor/ Hoogleraar Henry George Nolen, dé transformator specialist van zijn tijd in Nederland en ver daarbuiten. Maarten heeft ook een stukje geschreven als inleiding op de biografie van zijn opa. 

Op 2 mei 2013 tijdens de viering van het 100 jarig bestaan werd het jubileumboek aan de medewerkers van Smit Transfomatoren uitgereikt en op die dag kreeg men ook nog het predicaat Koninklijk uitgereikt. Dit was tevens het laatste predicaat dat getekend werd door Hare Majesteit Koningin Beatrix.

Het jubileumboek is nu ook te koop via de webshop van QV Uitgeverij Nijmegen.  Het boek kost € 19,95 en is te bestellen via DEZE LINK  Je kunt betalen via paypal en je hoeft geen verzendkosten te betalen.Hieronder enkele screenshots van het boek.

h1-jubileumboek-screenshot

h2-jubileumboek-screenshot h3jubileumboek-screenshot 

 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 390 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11338857
DMC Firewall is a Joomla Security extension!