Artikelen Smit Trafo

peifferPieter Bresser stuurde mij een mooie foto waarop zijn moeder te zien is, Mevrouw Vroni Peiffer. Samen met haar collega's Bep Zwetsloot en mevrouw Binnendijk werkte zij in de oorlogsjaren bij Willem Smit & Co's Transformatorenfabriek. Mevrouw Peiffer werkte daar als directie secretaresse. 

Op onderstaande foto staat zij samen met haar collega's Bep Zwetsloot en mevrouw Binnendijk. Mevrouw Peiffer was lid van het zangkoor van Willem Smit en ging na de oorlog werken bij de AKU (de voormalige Dobbelman fabriek) ook weer als directie secretaresse. Mevrouw Binnendijk, links op onderstaande foto lijkt mij niet van de administratie, de witte jas geeft aan dat zij werkte bij het laboratorium.

 

zwetsloot1

V.l.n.r. mevrouw Binnendijk, Bep Zwetsloot en Vroni Peiffer gemaakt bij Willem Smit & Co's Transformatorenfabriek tussen 1935 en 1945. Op de achterkant van de foto stond geschreven: "Vroni Peiffer. Ter gedachtenis aan onze Smit jaartjes. Bep",bron: Peter Bressers

 

Ook de schrijfster van het boek "Dansen in Schuilkelders", Johanna de Wilde kent haar ook want het was een tijdgenoot en ze werkte ook bij de administratie net als haar zus en zwager.

Op 27 september 2014 schreef zij mij het volgende: 

Beste Rudo,

Wat ontzettend leuk maar ook melancholic de foto die dhr.Bresser naar jullie hadden gestuurd. Ik zelf kende alle drie - de toen jonge vrouwen - terug van de oude Willem Smit dagen. Vroni Peiffer was een vriendin van mijn zuster Miep (of Mientje) de Wilde en Bep Zwetsloot was ook een fijne collega van ons en de derde persoon, mevr. Binnendijk komt ook heel bekend voor maar met minder contact. Zij werkte waarschijnlijk niet op onze afdeling. Vroni Peiffer samen met mevr.van der Stad , Gerritsen, Lankhorst, Scheurder, Stork en anderen, behoorden tot dezelfde ondergrondse verzets groep in de laatste oorlogsjaren. Ik zal mijn zus Martha (die ook bij Smit werkte) of zij nog meer gegevens kan geven over deze foto.

Dhr.Bresser word hartelijk bedankt voor deze photo die zoveel herinneringen terug bracht. Hij mag trots op zijn moeder zijn die veel durf had gedurende de oorlogsjaren en zeer geliefd was bij velen die haar kende.

Hartelijke groeten aan allej Willem Smit mensen.

Johanna Wycoff

Zoekplaatje 15

Op deze groepsfoto van de administratie van Willem Smit uit 1940 is Vroni Peiffer te zien onderaan zittend vierde van rechts. Bep Zwetsloot zien we achteraan staande, derde van links met bril.

Bep ZwetslootAdministratie/ boekhouding Willem Smit & Co. 1938

Links: Bep Zwetsloot, bron: Pieter Bresser. Rechts de administratie van Willem Smit Transformatorenfabriek in 1938 (bron: archief Smit Transformatoren).

alt

Het Zangkoor van Smit uit 1938 met ergens op de foto Vroni Peiffer. Volgens de zoon van mevrouw Peiffer had ze nog nooit mee gemaakt dat haar naam goed geschreven werd. Deze foto is dus de enige uitzondering. (bron: Stichting Willem Smit Historie Nijmegen)

KantoorWillemSmit1950

Kantoor Smit Transformatoren tussen 1937 en 1950, bron: Stichting Willem Smit Historie Nijmegen.

Het zogenaamde voorkantoor rond 1937

Bron: Stichting Willem Smit Historie Nijmegen

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 219 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11323204
Our website is protected by DMC Firewall!