Artikelen Smit Trafo

In 2016 kwamen wij in het bezit van 21 unieke (originele) foto's van het bezoek van Veldmaarschalk Montgomery aan Smit Transformatoren. Montgomery (Monty) was de oorlogsheld die werd gezien als bevrijder van Nijmegen. In 1955 werd hij uitgenodigd door Nijmegen dat hem het ereburgerschap van Nijmegen gaf.  In 1955 bracht hij een bezoek aan veel Nijmeegse bedrijven waaronder Smit Transformatoren en Philips. Hieronder een aantal foto's en filmmateriaal van dat bezoek. In de slideshow met foto's zien we dat Montgomery wordt rondgeleid door de fabrieken van Smit Transformatoren.

 
Veldmaarschalk Montgomery wordt begroet door een menigte bij de fabriek van Smit Transformatoren. Rechts naast Montgomery zien we de toenmalige directeur van Smit Transformatoren, dhr. Otto.

Mooie foto van het bezoek van generaal Montgomery, links naast de mevrouw in het wit. Ook op de foto directeur Otto (rechts naast de dame vooraan). President Commissaris A. Rutgers van der Loef, derde van rechts gezien). Bron: Stichting Willem Smit Historie Nijmegen.

montgomery6
Fabricage nettransformatoren. 

montgomery9
Montgomery  bij Smit Draad rondgeleid door directeur Otto van Smit Transformatoren. Links zien we rollen koperdraad, rechts machines voor het wikkelen van de draad. Bron: Stichting Willem Smit Historie Nijmegen. 

Bezoek Maarschalk Montgommery sept. 1955 Bezoek Maarschalk Montgommery sept. 1955 

Bezoek Maarschalk Montgommery sept. 1955

Hieronder een kort fragment van Polygoon nieuws over het bezoek van Veldmaarschalk Montgomery aan Nijmegen (1955) die het ereburgerschap van Nijmegen ontvangt voor zijn bijdrage aan de bevrijding van Nijmegen. Bron: Openbeelden.

 Hieronder een slideshow met nieuwe (unieke) foto's van het bezoek van Monty (bron: Stichting Willem Smit Historie Nijmegen).
montgomery1
montgomery10
montgomery11
montgomery12
montgomery13
montgomery14
montgomery15
montgomery16
montgomery17
montgomery18
montgomery19
montgomery2
montgomery20
montgomery21
montgomery3
montgomery4
montgomery5
montgomery6
montgomery7
montgomery8
montgomery9
01/21 
start stop bwd fwd
 Nog een film (zonder geluid) van het bezoek van Monty aan Nijmegen en Arnhem  (1955). Bron YouTube  
  

Bron: Post september 1955, bron Stichting Willem Smit Historie Nijmegen. 

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 145 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11338697
Our website is protected by DMC Firewall!