Op de website van Eindhoven in beeld stond een prachtige foto van het vervoer van een transformator met een soort dieplader en dat had direct mijn interesse. De foto lijkt genomen te zijn bij de PNEM aan de Boschdijk in Eindhoven. De datering moet ergens tussen 1917 en 1925 zijn als je naar de gebouwen kijkt en de automobiel met spaakwielen en massief rubberen oplage. De bouw van de PNEM begon vanaf 1917 (toen men de bouwvergunning kreeg). In 1920 kreeg Eindhoven een 50 kV verbinding en in 1925 werd deze centrale uitgebreid en toen leverde Smit een aantal transformatoren. In 1928 kreeg men de bouwvergunning voor een onderstation en toen leverde Smit ook weer transformatoren.

We vonden nog 2 foto's van het binnenwerk voor de 50 kV transformatoren, maar we weten niet zeker of deze bij onderstaande foto horen. Mocht iemand hier meer over weten dan horen wij dit graag. (e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Transformator Eindhoven 

Transport van een transformator op een antieke dieplader  (geheel links) naar de centrale in Eindhoven (1917-1925) De kentekenplaat N4254 is in 1919 afgegeven. De vervoerder is Hezemans transport en die hebben in het verleden al vaker zware transporten gedaan. Zie reclamefoto hieronder. Bron: website Eindhoven in beeld


Het oude PNEM gebouw aan de Bosschdijk, Woensel-West in Eindhoven enkele jaren geleden. Op de oude foto erboven zie je rechts een glimp van het gebouw. Bron: Eindhoven in Beeld.

 

1924-VervoerTransformatorHezemanstransport
Reclame Hezemans vervoer met vervoer van een transformator. De advertentie is uit 1924, maar de foto uit 1920. Bron: website Eindhoven in Beeld

Smit Trafo 1927 alt

Twee foto's met het binnenwerk voor 50 kV. Foto links is uit 1927 en de foto rechts is uit 1925, de eerste transformator voor de 50 kV.

Bron: Stichting Willem Smit Historie Nijmegen

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 115 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11338566
Our website is protected by DMC Firewall!