twBart Janssen van de Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen (zie http://www.oorlogsdodennijmegen.nl) kwam onlangs, dankzij de medewerking van nabestaanden van de in 1943 omgekomen Wim Phoelich (oud-werknemer van Willem Smit, in het bezit van onderstaande personeelsfoto van de Nijmeegse Willem Smit fabriek. Het lijkt op een foto gemaakt tijdens een uitje met ongeveer 30 personeelsleden zo omstreeks 1938. Het leek ons ook voor uw historische collectie een foto die het afbeelden zeker waard is. Wim Phoelich staat op de foto aangekruist. Wim werd in oktober 1942 in het kader van de Arbeitseinsatz gedwongen te werken in de Mauserfabrieken in Oberndorf in Duitsland. Hij overleed in 1943 ten gevolge van de zware omstandigheden. 

Meer informatie over Wim Phoelich: Oorlogsdoden Nijmegen 1940-1945 - W.J. Phoelich en deze link: Wim Phoelich - 024 Geschiedenis Nijmegen

De naam Phoelich ben ik al eerder tegen gekomen bij mijn onderzoek naar de geschiedenis van Smit. W. Phoelich en C. Phoelich beginnen in 1914 bij Smit en horen bij de eerste medewerkers van Smit na de oprichting. Dit kan de vader en een oom zijn en volgens mij is er nog meer familie Phoelich die werkte bij Smit, want het is een bekende naam.

OPROEP: We zouden verder graag weten wie er op deze foto nog meer staan afgebeeld. Misschien zijn onder hen nog meer Nijmegenaren die in de oorlog omkwamen en van wie we nog geen foto hebben. Ook meer informatie over de familie Phoelich bij Smit Transformatoren is welkom.


Personeelsuitje Smit Transformatoren met o.a. Wim Phoelich, net voor WOII, nog onwetend wat voor ellende er op hen af zou komen.

 

Met dank aan:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,

voorzitter Werkgroep Oorlogsdoden Nijmegen

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 157 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11338705
DMC Firewall is a Joomla Security extension!