Media

De afdeling Electrical Sustainable Energy (faculteit EWI) vierde in 2015 het 110-jarig bestaan van de opleiding Electrical Engineering aan de TU Delft. Voor deze gelegenheid schreef de afdeling het boek Spanning & Sensatie, 110 jaar Delftse Elektrische Energietechniek. Hierin aandacht voor de geschiedenis van het vakgebied en de visie van de huidige hoogleraren op de toekomst. Stichting Willem Smit Historie Nijmegen verleende zijn medewerking aan dit prachtige boek boek.

De grondlegger van de Smit bedrijven, elektriciteitspionier Willem Benjamin Smit heeft een rol gespeeld bij de start van de opleiding tot ingenieur in Delft. Veel ingenieurs die bij de Smit of oud Holec bedrijven hebben gewerkt waren opgeleid in Delft. Een van de bekendste is Professor/hoogleraar Henri George Nolen (de opa van de bekende historicus Maarten van Rossem). Hij was directeur bij Smit Transformatoren in Nijmegen en gaf enige tijd les in Delft als opvolger van Professor Feldmann.

In de wereld van elektriciteitsopwekking, transport, distributie en gebruik, is een revolutie gaande. Het energiesysteem van de toekomst zal onvoorstelbaar anders zijn dan wat we nu kennen. Alle energie zal duurzaam zijn en komen van de zon- direct via zonnepanelen of indirect in de vorm van windenergie of bio-massa.

Het boek is ook als volledig e-book is te downloaden door te klikken op onderstaande afbeelding van het boek (122 pagina's).

Bron: TU Delft, een deel van het fotomateriaal is beschikbaar gesteld door Stichting Willem Smit Historie Nijmegen.

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 44 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11541149
DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd