Artikelen Smit Trafo

Twee werkelijk prachtige foto's uit het Nuon archief van Willem Smit & Co's Transformatorenfabriek.  Het stelt voor "een  op locatie uit de bak gelicht binnenwerk van een 20 kVA Transformator uit 1930, duidelijk is te zien dat de middelste fase zwaar te lijden heeft gehad van een forse windingssluiting "  De Transformator komt uit het S.L.F., dit staat voor Stedelijke Licht Fabriek. De NUON (vroegere PGEM) heeft EWR ( vroegere SLF) overgenomen. 

20kVA transformator Smit Trafo 1930

20kVA transformator Smit Trafo 1930

De transformator maakte deel uit van diverse gecombineerde transformatorgebouwen met urinoir in de gemeente Leiden (1930). Alle openbare voorzieningen in één hand maakte het mogelijk om zowel aan de behoefte aan elektische energie als aan die andere behoefte te voldoen, zeer innovatief en vooral functioneel in een stad waar men met de ruimte moest woekeren. De opgetreden windingssluiting aan deze transformator heeft uiteraard niets met deze dubbelfunctie van doen.

Transformatorgebouw gemeente Leiden met urinoir 1930
Transformatorgebouw met urinoir gemeente Leiden 1930.Klik op bovenstaande plattegrond van de gemeente Leiden om de tekening in detail te bekijken.

Archief Nuon

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 95 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11338926
Our website is protected by DMC Firewall!