De Nederlandse economie groeide sterk begin jaren zestig, waardoor er een grote behoefte ontstond aan nieuwe arbeidskrachten die in Nederland niet of nauwelijks te vinden waren. Om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen gingen Nederlandse ondernemers op grote schaal arbeiders werven in Italië, Griekenland en Spanje. Na deze groep kwamen rond 1966/1967 de eerste Turkse en Marokkaanse arbeiders naar Nederland.

Eerste migranten werken bij Smit Electrodenfabriek (1964)

In het personeelsblad Post werd aandacht besteed aan de eerste Spaanse en Italiaanse migranten die bij Smit Electroden kwamen werken. De tekst is vertaald in het Spaans en Italiaans. Bron: Post 1964

Henk Benda, oud medewerker van Smit Transformatoren stuurde mij onderstaande foto's uit 1967 van de eerste Turkse medewerkers die bij Smit Transformatoren kwamen werken. In hun vrije tijd waren zij meestal te vinden in het Kolpinghuis in Nijmegen, waar men zich vermaakte met biljarten, muziek en gezellig samenzijn.

Wellicht weet iemand de namen nog, dan zal ik ze bij de foto's plaatsen. Graag reacties naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De eerste Turkse medewerkers bij Smit Transformatoren (1967) De eerste Turkse medewerkers bij Smit Transformatoren (1967)

Bron: fotocollectie Henk Benda

{jcomments on}

Reacties mogelijk gemaakt door CComment

Cloud tag

Laatste artikelen

Laatste reacties

      LEES MEER

Wie is online

We hebben 201 gasten en geen leden online

Statistieken

Aantal bekeken pagina's
11338735
Our website is protected by DMC Firewall!